Ga terug
Print

Zalm met asperges, erwten en zure roomdressing

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 bussel groene asperges
  • 200 g erwtjes (diepvries)
  • 2 stukken zalm zonder vel
  • citroenzout
  • knoflookpoeder
  • 1 potje zure room
  • een handvol bieslook
  • 1 teentje look
  • 2 el kappertjes
  • 1 kl dille
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 citroen
  • 2 el pompoenpitten

Instructies

  1. Laat de diepvrieserwtjes ontdooien.

  2. Schil de look en hak fijn.

    Hak ook de bieslook en kappertjes fijn.

  3. Meng de zure room los en roer er de bieslook, look en kappertjes door.

    Kruid met dille, peper en zout.

  4. Pers een halve citroen uit en meng het citroensap door de zure room.

    Plaats in de koelkast tot bij het serveren.

  5. Snij de harde basis van de groene asperges.

    Rooster ze kort in een pan met wat olijfolie en peper en zout.

  6. Neem een ovenschotel en leg de kortgebakken asperges er in.

  7. Kruid de stukken zalm met wat knoflookpoeder en citroenzout of kruidenzout.

    Leg de zalmfilets op de groene asperges.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Bak de asperges en zalm ongeveer 12 min in de voorverwarmde oven.

  9. Verwarm de erwtjes ondertussen kort in de pan waarin je zojuist de asperges hebt gebakken.

  10. Neem een bord en schik er de asperges op.

    Verdeel er de erwtjes over en leg er een stuk zalm op.

    Werk af met enkele lepels zure roomdressing en pompoenpitten.

    Smakelijk!