Ga terug
Print

Granola met kokos en donkere chocolade

Ingrediënten

  • 1 grote tas gemengde noten
  • 1 grote tas havermoutvlokken
  • 1/2 tas zonnebloempitten
  • 1/4 tas geraspte kokos of kokosschilfers
  • 1/4 tas donkere chocolade stukjes
  • 2 el kokosolie
  • 3 el honing

Instructies

  1. Hak de gemengde noten grof.

    [thermomix: 6 sec, stand 6]

    Ik koop meestal een zakje gemengde noten. Je kan de mengeling ook zelf samenstellen met verschillende noten die je graag lust.

  2. Voeg de havermout toe aan de gemengde noten en roer door elkaar.

  3. Voeg de zonnebloempitten, kokos en chocolade toe.

  4. Smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuurtje.

    Voeg toe aan de noten-zaden mengeling en roer goed door elkaar.

  5. Voeg 3 lepels honing toe en meng verder door elkaar.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  7. Leg de granola open over de volledige bakplaat en verdeel er wat honing over.
  8. Bak de granola ongeveer 20min in een oven van 180°C.

    Roer de granola na 10min door elkaar.

  9. De baktijd is wat afhankelijk van de oven.

    De granola moet mooi bruin kleuren, maar mag niet verbranden.

  10. Smakelijk!