Ga terug
Print

Zoete-aardappelsalade met gemarineerde kippenbillen

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 kippenbillen
  • 8 el olijfolie
  • 2 el ketjap manis
  • 1 kl sambal
  • 1 el curry massala
  • 2 limoenen
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • een handvol munt

Instructies

  1. Maak eerst de marinade door 3 el olijfolie te mengen met de ketjap manis, de sambal en de curry massala.

  2. Smeer de kippenbillen in met de marinade en leg ze in een schaal.

    Giet de overige marinade over de kippenbillen en dek ze af met plastiekfolie.

    Laat zeker 30 min marineren.

  3. Was de zoete aardappel en snij in dunne schijfjes. Laat de schil aan de aardappel.

  4. Breng een grote kom gezouten water aan de kook.

    Laat de zoete aardappelschijfjes 1-2 min koken.

  5. Giet ze daarna af en spoel ze onder koud water.

    Laat afkoelen.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Maak een vinaigrette voor de zoete aardappel.

    Rasp de schil van 1 limoen. Pers beide limoenen uit en meng er de zeste onder.

  8. Voeg 5 el olijfolie toe.

  9. Snij de rode ui in zeer fijn halve ringen.

    Meng onder de vinaigrette.

  10. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak fijn.

    Hak de verse munt fijn.

    Meng allebei onder de vinaigrette.

  11. Neem een grote schaal of bord en leg er de zoete aardappelschijfjes op.

    Verdeel de vinaigrette over de zoete aardappel.

  12. Leg de kippenbillen in een ovenschaal.

    Verdeel er de overgebleven marinade over.

    Bak de kippenbillen 30 min in een oven van 180°C.

  13. Serveer de kippenbillen met de zoete aardappelsalade.

    Smakelijk!