Ga terug
Print

Gehaktschotel met groentjes en bloemkoolpuree

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 courgette
  • 1 stengel selder
  • 2 grote wortels
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • paneermeel
  • gruyèrekaas
  • olijfolie
  • 1 el boter + extra om het vlees te bakken
  • peper en zout
  • tijm
  • nootmuskaat

Instructies

  1. Schil de wortelen en de ui.

    Snipper de ui fijn en snij de wortelen in kleine stukjes.

  2. Schil de selderstengel en snij ook in kleine stukjes.

    Snij de courgette met schil in stukjes.

  3. Zet een ruime pot gezouten water op het vuur en breng aan de kook.

    Snij de bloemkool in roosjes en laat een 10-tal minuten koken tot je de roosjes makkelijk kan doorprikken.

  4. Neem een middelgrote kom en verwarm er een scheutje olijfolie in.

    Stoof er de ui met de wortelen in.

  5. Voeg er na de courgette en selder toe. Kruid met wat tijm en peper en laat gaar worden.

  6. Bak het gehakt in een grote pan in wat boter. Kruid met peper en zout.

  7. Als de bloemkool gaar is mix je de bloemkool met een staafmixer tot een puree. Meng er een lepel boter onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Neem een ovenschaal en leg het gehakt op de bodem.

    Verdeel de groentemengeling hierover.

  9. Breng de bloemkoolpuree bovenop de groenten.

  10. Breng wat paneermeel over de bloemkoolpuree en werk af met gruyèrekaas.

  11. Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bak de ovenschotel 10 min in de voorverwarmde oven.

    Plaats hem daarna nog even onder de grill om een mooi kaaskorstje te verkrijgen.

    Smakelijk!