Dip met zongedroogde tomaten en geitenkaas

Dip met zongedroogde tomaten en geitenkaas

Fris dipsausje om met Nacho's te eten.

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 200 g zongedroogde tomaatjes
  • 20 tal olijven
  • 1 zacht geitenkaasje
  • 2 el Philadelphia natuur
  • 3 takjes basilicum

Instructies

  1. Verwijder de tomaatjes uit de olie.

    Hou de olie bij.

  2. Breng de look, de tomaatjes en de olijven in een blender en mix alles fijn.

    [thermomix: 4 à 5 sec, stand 6]

  3. Voeg het geitenkaasje en de 2 eetlepels Philadelphia toe.

    Mix in de blender tot alles goed gemengd is.

    [thermomix: plaats de vlinder, 15 sec, stand 3]

  4. Afhankelijk van hoe 'droog' de tomaatjes zijn, kan je nog wat olie van de tomaatjes toevoegen om de dipsaus iets smeuïger te maken.

  5. Kruid de dipsaus bij met peper en zout.

  6. Snij de basilicum met een mesje fijn en roer deze net voor het opdienen door de dipsaus. (Hou ook enkele snippertje over als decoratie voor bovenop de dip)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating