Lasagne met pastinaak
Ingrediënten
- 8-10 lasagnebladen verse
- 4 wortelen
- 2 grote pastinaken of 3 kleine
- 4 stengels groene selder
- 400 g gemengd gehakt
- 2 potjes Boursin Cuisine look & fijne kruiden
- 1 ei
- 150 g hazelnoten
- 1 laurierblad
- 200 g gemalen gruyère kaas
- rozemarijn
- nootmuskaat
- zwarte peper
- zout
Instructies
-
Schil de pastinaak en de wortels en sijd ze in dunne plakken.
-
Snijd de bladeren van de selder, verwijder met een dunschiller het bovenste laagje met de meeste draden in en snijd de selderstengels in kleine blokjes.
-
Stoof de groenten met het laurierblad en de rozemarijn in wat boter.
Kruid met peper en zout.
-
Schep de Boursin Cuisine in een grote mengkom. Roer er het ei onder en ongeveer de helft van de gemalen kaas.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Bak het gehakt in een grote pan en maak het los met een vork.
Kruid met wat peper.
-
Hak de hazelnoten met een mes fijn.
Meng ze onder het gehakt.
-
Schep een lepeltje van het Boursinmengsel in de ovenschaal en wrijf mooi open.
Zo zullen de lasagnebladen niet op de bodem plakken.
-
Leg 2 lasagnebladen op de ingewreven bodem.
Schep hierop een laag groenten en wat van het Boursinmengsel.
-
Schik de lagen afwisselend verder en eindig met het Boursinmengsel.
-
Bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
Bak 25 min.
Tip
Dit gerecht kan ook vegetarisch. Vervang het gehakt door extra noten.