Lasagne met pastinaak

 

Lasagne met pastinaak


Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 8-10 lasagnebladen verse
  • 4 wortelen
  • 2 grote pastinaken of 3 kleine
  • 4 stengels groene selder
  • 400 g gemengd gehakt
  • 2 potjes Boursin Cuisine look & fijne kruiden
  • 1 ei
  • 150 g hazelnoten
  • 1 laurierblad
  • 200 g gemalen gruyère kaas
  • rozemarijn
  • nootmuskaat
  • zwarte peper
  • zout

Instructies

  1. Schil de pastinaak en de wortels en sijd ze in dunne plakken.

  2. Snijd de bladeren van de selder, verwijder met een dunschiller het bovenste laagje met de meeste draden in en snijd de selderstengels in kleine blokjes.

  3. Stoof de groenten met het laurierblad en de rozemarijn in wat boter.

    Kruid met peper en zout.

  4. Schep de Boursin Cuisine in een grote mengkom. Roer er het ei onder en ongeveer de helft van de gemalen kaas.

     Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Bak het gehakt in een grote pan en maak het los met een vork.

     Kruid met wat peper.

  6. Hak de hazelnoten met een mes fijn.

    Meng ze onder het gehakt.

  7. Schep een lepeltje van het Boursinmengsel in de ovenschaal en wrijf mooi open.

    Zo zullen de lasagnebladen niet op de bodem plakken.

  8. Leg 2 lasagnebladen op de ingewreven bodem.

    Schep hierop een laag groenten en wat van het Boursinmengsel.

  9. Schik de lagen afwisselend verder en eindig met het Boursinmengsel.

  10. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas.

  11. Verwarm de oven voor op 190°C.

    Bak 25 min.

Tip

Dit gerecht kan ook vegetarisch. Vervang het gehakt door extra noten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating