Baba ghanoush
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 teentjes look
- 1 citroen
- 1 el tahin (sesampasta)
- 2 tl gemalen komijn
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Prik met een vork gaatjes in de aubergines. (langs alle kanten)
-
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de aubergines in hun geheel en met pel in het midden van de bakplaat.
-
Gaar de aubergines voor 1 uur in de oven van 180°C.
Draai na een half uur de aubergines eens om.
-
Laat ze enkele minuten afkoelen en snij ze dan overlangs door.
-
Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en doe in een kom.
Plet het vruchtvlees wat met een vork of snij in stukjes met een mes.
-
Pers de teentjes knoflook uit met een knoflookpers en meng onder de aubergines.
-
Voeg het sap van de citroen, de tahin, komijn en een eetlepel olijfolie toe.
Meng goed door elkaar.
-
Kruid met peper en zout.
Bewaar in de koelkast in een afgedekt potje.
Smakelijk!
Tip
Lekker als dip bij Turks brood.
Bron: kitchenista.nl