Portobellohamburger
Ingrediënten
- 4 portobello's
- 300 g verse spinazie
- 2 bollen mozzarella
- 100 g half-gedroogde tomaatjes
- oregano
Instructies
-
Was de spinazie en laat uitlekken.
-
Stoof de spinazie kort aan in wat olijfolie.
Kruid met peper van de molen en zout.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de portobello's op met de steel naar boven.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Neem wat olie uit het potje van de half-gedroogde tomaatjes en wrijf de binnenkant van de paddenstoelen in met de olie.
-
Vul de portobello's op met de spinazie.
-
Snijd de mozzarella in stukken en verdeel over de portobello's.
-
Kruid met peper en zout en wat gedroogde oregano.
-
Bak de portobello's voor ongeveer 15min in een oven van 180°C.
-
Haal uit de oven en leg op de helft van de portobello's de half-gedroogde tomaatjes.
-
Leg de andere portobello's omgekeerd bovenop de helften met de tomaatjes zodat je een hamburger bekomt. Prik er een stokje door en dien op.
Smakelijk!
Tip
In het kookvocht van de portobello zit ook veel smaak. Gooi het vocht dus niet weg, maar gebruik het als jus bij de hamburger.