Kippengehaktballetjes met pastinaakpuree
Ingrediënten
- 2 pastinaken (250g)
- 500 g aardappelen
- 350 g kippengehakt
- enkele blaadjes verse salie
- 2 el Luikse stroop
- 150 ml kippenfond
- een scheutje room
- 1 ui
- 1 el azijn
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Instructies
-
Schil de ui en snij fijn.
Schil de pastinaak en aardappelen en snij in stukken.
-
Smelt wat boter in een middelgrote kom.
Bak de ui hierin.
-
Voeg na enkele minuten de aardappel- en pastinaakstukken toe.
Laat even meebakken en voeg dan water toe tot alles juist onder staat.
-
Kook alles voor ongeveer 15min.
Giet dan het water af en stamp alles fijn met een pureestamper.
Voeg een scheutje room toe en kruid met peper en zout.
Hou warm.
-
Kruid het gehakt met peper en zout en rol er kleine balletjes van.
-
Doe wat boter in een pan en bak de balletjes langs alle kanten bruin.
Voeg de azijn, kippenfond en siroop toe. Laat op een middelhoog vuur koken.
-
Kruid de saus met peper en nootmuskaat en laat inkoken.
Je kan eventueel ook wat bindmiddel toevoegen aan de saus om ze iets dikker te krijgen.
-
Schep de pastinaakpuree op een bord en verdeel er de balletjes met saus over.
Werk af met enkele blaadjes salie.
Smakelijk!
inspiratie: Delicious magazine