Enchillada’s met pulled chicken

Enchillada’s met pulled chicken

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 300 ml ketchup
  • 3 el bruine suiker
  • 1/2 el worcestersaus
  • 1/2 el mosterd
  • 1 el appelazijn
  • peper en zout
  • 4 tortilla's
  • geraspte cheddarkaas
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 2 el zure room

Instructies

  1. Schil de ui en de look en snij fijn.

  2. Doe wat olijfolie in een ruime kom en gaar er de ui en look in.

  3. Voeg de ketchup, bruine suiker, worcestersaus, mosterd en appelazijn toe.

    Roer alles door elkaar.

  4. Kruid met peper, zout en chilipoeder.

    Leg de 2 kipfilets in de saus.

  5. Laat nu 2-3 uur pruttelen op een laag vuurtje (stand 2).

    Draai de kip af en toe eens om en roer de saus een door elkaar zodat deze niet aanbrandt.

  6. Snij ondertussen de tomaten in blokjes.

    Verwijder de pit en schil van de avocado en prak het vruchtvlees.

  7. Meng een handjevol tomatenstukjes door de avocado.

    Kruid met peper en zout.

    Plaats in de koelkast.

  8. Wanneer de kip klaar is, trek je het vlees los met 2 vorken.

    Meng de saus door het losgetrokken vlees.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Neem de tortilla's en verdeel het vlees-sausmengsel er over.

    Rol de tortilla's dicht en leg ze in een ovenschotel met de dichtgerolde kant naar onderen zodat ze niet open kunnen gaan.

  11. Verdeel de geraspte cheddarkaas over de opgerolde tortilla's.

    Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 min bakken.

  12. Verdeel de zure room en tomatenblokjes over de warme tortilla's.

    Dien samen op met de avocado.

    Smakelijk!

Inspiratie: Libelle Lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating