Enchillada’s met pulled chicken
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1/2 kl chilipoeder
- 300 ml ketchup
- 3 el bruine suiker
- 1/2 el worcestersaus
- 1/2 el mosterd
- 1 el appelazijn
- peper en zout
- 4 tortilla's
- geraspte cheddarkaas
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 2 el zure room
Instructies
-
Schil de ui en de look en snij fijn.
-
Doe wat olijfolie in een ruime kom en gaar er de ui en look in.
-
Voeg de ketchup, bruine suiker, worcestersaus, mosterd en appelazijn toe.
Roer alles door elkaar.
-
Kruid met peper, zout en chilipoeder.
Leg de 2 kipfilets in de saus.
-
Laat nu 2-3 uur pruttelen op een laag vuurtje (stand 2).
Draai de kip af en toe eens om en roer de saus een door elkaar zodat deze niet aanbrandt.
-
Snij ondertussen de tomaten in blokjes.
Verwijder de pit en schil van de avocado en prak het vruchtvlees.
-
Meng een handjevol tomatenstukjes door de avocado.
Kruid met peper en zout.
Plaats in de koelkast.
-
Wanneer de kip klaar is, trek je het vlees los met 2 vorken.
Meng de saus door het losgetrokken vlees.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Neem de tortilla's en verdeel het vlees-sausmengsel er over.
Rol de tortilla's dicht en leg ze in een ovenschotel met de dichtgerolde kant naar onderen zodat ze niet open kunnen gaan.
-
Verdeel de geraspte cheddarkaas over de opgerolde tortilla's.
Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 min bakken.
-
Verdeel de zure room en tomatenblokjes over de warme tortilla's.
Dien samen op met de avocado.
Smakelijk!
Inspiratie: Libelle Lekker