Risotto met erwtjes en scampi's
Ingrediënten
- 50 g geraspte parmezaan
- 1 sjalot
- 125 g risottorijst (Carnaroli)
- 65 ml witte wijn
- 350 ml kippenbouillon (warm)
- olijfolie
- 10 g boter
- 20 scampi's
- 100 g diepvries erwtjes
- peper en zout
Instructies
-
Schil de sjalot en snij fijn.
[Thermomix: 5sec, stand 5]
-
Doe wat olie in een kommetje en stoof de sjalot.
[Thermomix: 4 min, 100°C, stand 1]
-
Voeg de risottorijst toe en laat even mee stoven tot deze mooi glazig wordt.
[Thermomix: 5 min, 100°C, links omdraaien, stand 1]
-
Blus de rijst met de witte wijn en laat nog even opwarmen.
[Thermomix: 3min, 100°C, links omdraaien, stand 1]
-
Verwarm de kippenbouillon in een apart pannetje (of kook water in een waterkoker en los er het bouillonblokje in op).
Voeg de warme kippenbouillon toe aan de rijst en laat op een middelhoogvuur koken voor ongeveer 15 min met het deksel op de kom. Kijk af en toe eens of de rijst niet op de bodem plakt. Voeg anders nog wat vocht toe. Voeg de laatste 4 min de erwtjes toe en laat mee koken.
[Thermomix: 15 min, 100°C, links omdraaien, stand 1] laatste 4 min, de erwtjes toevoegen.
-
Laat ondertussen de scampi's ontdooien en pel ze.
-
Zet na de kooktijd de kom met rijst van het vuur en roer er de parmezaanse kaas door en het klontje boter. Kruid met peper en zout.
-
Bak de scampi's in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Serveer de risotto in een diep bord en leg de scampi's er boven op.
Werk eventueel af met enkele schilfers parmezaan.
Smakelijk!