Broodzon met gesmolten camembert
Ingrediënten
Brooddeeg
- 500 g bloem
- een snuifje zout
- een snuifje chilipeper
- 250 g melk
- 1 ei
- 10 g suiker
- 1 zakje gedroogde gist (11g)
- 1 el verse rozemarijn
Afwerking
- 1 ei
- 1 camembert
- tijm
- rozemarijn
- peper en zout
Instructies
-
Breng alle ingrediënten samen in een mengkom en kneed alles door elkaar.
Blijf zeker 10 min kneden.
[Thermomix: alle ingrediënten in beker, 10 min, stand deeg]
-
Laat het deeg in een bol ongeveer 45 min rijzen.
-
Leg een siliconen bakmatje op een bakplaat en rol er het deeg op open.
Zorg dat je ongeveer een cirkel bekomt.
-
Duw met het deksel van de camembert een ronde uit in de midden van de cirkel.
-
Snij het brood 4 keer in tot bijna tegen de midden cirkel. (ongeveer 1 cm van de middencirkel blijven). Verdeel nu ieder stuk in 6 delen/stralen. Ook hier blijf je altijd 1 cm van de middencirkel.
-
Geef 1 of 2 draaien aan iedere straal.
Laat het deeg opnieuw een uurtje rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Klop een ei los en wrijf het brood hiermee in.
Bak het brood 15-20 min in de voorverwarmde oven.
-
Dit deel kan je perfect op voorhand maken.
-
Kort voordat je het brood wil serveren haal je de camembert ui de verpakking.
Snij de bovenste korst af en kruid de kaas met peper, zout, rozemarijn en tijm.
-
Plaat de kaas in het houden onderste deel van de vepakking, met de afgesneden korstkant naar boven. Plaats zo in een oven van 180°C. Laat bakken tot de kaas gesmolten is (ongeveer 5-10 min).
-
Plaats de gesmolten camembert in de midden van de zon en dien op.
Smakelijk!
Bron: carolabaktzoethoudertjes.nl