Broodzon met gesmolten camembert

Broodzon met gesmolten camembert

Ingrediënten

Brooddeeg

  • 500 g bloem
  • een snuifje zout
  • een snuifje chilipeper
  • 250 g melk
  • 1 ei
  • 10 g suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (11g)
  • 1 el verse rozemarijn

Afwerking

  • 1 ei
  • 1 camembert
  • tijm
  • rozemarijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Breng alle ingrediënten samen in een mengkom en kneed alles door elkaar.

    Blijf zeker 10 min kneden.

    [Thermomix: alle ingrediënten in beker, 10 min, stand deeg]

  2. Laat het deeg in een bol ongeveer 45 min rijzen.

  3. Leg een siliconen bakmatje op een bakplaat en rol er het deeg op open.

    Zorg dat je ongeveer een cirkel bekomt.

  4. Duw met het deksel van de camembert een ronde uit in de midden van de cirkel.

  5. Snij het brood 4 keer in tot bijna tegen de midden cirkel. (ongeveer 1 cm van de middencirkel blijven). Verdeel nu ieder stuk in 6 delen/stralen. Ook hier blijf je altijd 1 cm van de middencirkel.

  6. Geef 1 of 2 draaien aan iedere straal.

    Laat het deeg opnieuw een uurtje rijzen.

  7. Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. Klop een ei los en wrijf het brood hiermee in.

    Bak het brood 15-20 min in de voorverwarmde oven.

  9. Dit deel kan je perfect op voorhand maken.

  10. Kort voordat je het brood wil serveren haal je de camembert ui de verpakking.

    Snij de bovenste korst af en kruid de kaas met peper, zout, rozemarijn en tijm.

  11. Plaat de kaas in het houden onderste deel van de vepakking, met de afgesneden korstkant naar boven. Plaats zo in een oven van 180°C. Laat bakken tot de kaas gesmolten is (ongeveer 5-10 min).

  12. Plaats de gesmolten camembert in de midden van de zon en dien op.

    Smakelijk!

Bron: carolabaktzoethoudertjes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating