Afrikaans stoofpotje met kip en pindanoten
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 1 ui
- olijfolie
- 1 kleine chilipeper
- 3 teentjes look
- 70 g tomatenpuree
- 2 kl gember (fijngesneden)
- 2 kl komijnpoeder
- 2 el pindakaas
- 1 l kippenbouillon
- 2 zoete aardappels
- 1 blik kikkererwten
- 1 blikje maïs
- 100 g verse spinazie
- 250 g rijst
- pindanoten
Instructies
-
Schil de ui en snij fijn.
Verwijder de pitjes uit de chilipeper en hak fijn.
-
Neem een grote kookpot en verwarm er wat olijfolie in.
Laat de ui en de chilipeper zachtjes stoven.
-
Snij de kipfilet in grove stukken en laat ze meebakken met de ui en peper.
Kruid met peper en zout.
-
Schil de look en de gember en hak fijn.
Voeg toe aan de kip.
-
Roer de tomatenpuree samen met de pindakaas en komijn onder de kip.
-
Schil de zoete aardappel en snij in stukjes van ongeveer 1cm op 1cm.
Voeg de zoete aardappel samen met de kippenbouillon toe aan het stoofpotje.
-
Laat 20 min pruttelen op een middelhoog vuur.
-
Voeg de uitgelekte kikkererwten en de maïs toe.
Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-
Roer de laatste 5 min de spinazieblaadjes door het stoofpotje.
Serveer het stoofpotje samen met de rijst en werk af met enkele pindanoten en spinazieblaadjes. Smakelijk!
Inspiratie: nutmegnanny.com