Afrikaans stoofpotje met kip en pindanoten

Afrikaans stoofpotje met kip en pindanoten

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 kleine chilipeper
  • 3 teentjes look
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 kl gember (fijngesneden)
  • 2 kl komijnpoeder
  • 2 el pindakaas
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 zoete aardappels
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blikje maïs
  • 100 g verse spinazie
  • 250 g rijst
  • pindanoten

Instructies

  1. Schil de ui en snij fijn.

    Verwijder de pitjes uit de chilipeper en hak fijn.

  2. Neem een grote kookpot en verwarm er wat olijfolie in.

    Laat de ui en de chilipeper zachtjes stoven.

  3. Snij de kipfilet in grove stukken en laat ze meebakken met de ui en peper.

    Kruid met peper en zout.

  4. Schil de look en de gember en hak fijn.

    Voeg toe aan de kip.

  5. Roer de tomatenpuree samen met de pindakaas en komijn onder de kip.

  6. Schil de zoete aardappel en snij in stukjes van ongeveer 1cm op 1cm.

    Voeg de zoete aardappel samen met de kippenbouillon toe aan het stoofpotje.

  7. Laat 20 min pruttelen op een middelhoog vuur.

  8. Voeg de uitgelekte kikkererwten en de maïs toe.

    Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  9. Roer de laatste 5 min de spinazieblaadjes door het stoofpotje.

    Serveer het stoofpotje samen met de rijst en werk af met enkele pindanoten en spinazieblaadjes. Smakelijk!

Inspiratie: nutmegnanny.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *