Griekse pasta met prei, feta en lamsfilet
Ingrediënten
- 3 stengels prei
- 1 teentje look
- 200 g Griekse pasta
- 300 g lamsfilet
- 1 el citroensap
- 1 el mosterd
- 2 el dille
- 100 g feta
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- boter
Instructies
-
Snij de groene stukken van de preistengels en snij ze overlangs door.
Stoom de prei in een stoomoven of Thermomix of kook ze gaar in een grote kom met water.
-
Pel de look en snij deze fijn.
Meng de look met het citroensap, de mosterd en de olijfolie.
Kruid de dressing met dille en peper en zout.
-
Kook de Griekse pasta zoals aangegeven op de verpakking.
-
Smelt een klontje boter in een pan en bak er de gare prei kort even in zodat ze mooi bruin kleuren. Kruid met peper en zout.
-
Smelt in een andere pan ook wat boter en bak er het lamsvlees in.
Laat het vlees langs beide kanten 2 min bakken zodat het mooi rosé is vanbinnen.
Pak het vlees dan in in wat zilverpapier en laat rusten.
-
Neem een schotel en verdeel er de Griekse pasta over.
Leg hierop de gebakken preistengels en verdeel er de dressing over.
-
Verkruimel de feta kaas over de schotel.
Snij het vlees in plakjes en serveer het samen met de preischotel.
Smakelijk!
Inspiratie: Libelle Lekker