Griekse pasta met prei, feta en lamsfilet

5 van 1 stem
Print

Griekse pasta met prei, feta en lamsfilet

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 3 stengels prei
  • 1 teentje look
  • 200 g Griekse pasta
  • 300 g lamsfilet
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd
  • 2 el dille
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • boter

Instructies

  1. Snij de groene stukken van de preistengels en snij ze overlangs door.

    Stoom de prei in een stoomoven of Thermomix of kook ze gaar in een grote kom met water.

  2. Pel de look en snij deze fijn.

    Meng de look met het citroensap, de mosterd en de olijfolie.

    Kruid de dressing met dille en peper en zout.

  3. Kook de Griekse pasta zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Smelt een klontje boter in een pan en bak er de gare prei kort even in zodat ze mooi bruin kleuren. Kruid met peper en zout.


  5. Smelt in een andere pan ook wat boter en bak er het lamsvlees in.

    Laat het vlees langs beide kanten 2 min bakken zodat het mooi rosé is vanbinnen.

    Pak het vlees dan in in wat zilverpapier en laat rusten.

  6. Neem een schotel en verdeel er de Griekse pasta over.

    Leg hierop de gebakken preistengels en verdeel er de dressing over.

  7. Verkruimel de feta kaas over de schotel.

    Snij het vlees in plakjes en serveer het samen met de preischotel.

    Smakelijk!

Inspiratie: Libelle Lekker

Eén antwoord op “Griekse pasta met prei, feta en lamsfilet”

  1. 5 sterren
    In dit bizarre coronatijdperk van ‘alle dagen thuis koken’ was ik op zoek naar afwisseling. Ik zocht iets met Griekse pasta, als alternatief voor de diverse aardappelbereidingen en Italiaanse pastagerechten. Ik kwam op deze blog terecht en dit gerecht zag er eenvoudig en lekker uit. Het werd een hit! Mijn huisgenoten hebben het erg geapprecieerd. Jouw recept en de bijhorende uitleg zijn heel helder en degelijk! Hartelijk dank, Lise!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating