Gevulde pastaschelpen met pompoen en ricotta
Ingrediënten
- 16 pastaschelpen
- 1 butternut pompoen
- 350 g ricotta
- 100 g geraspte parmezaan
- 1 kl lookpoeder
- 1 kl salie
- zout en peper
- 1 bokaal tomatensaus met basilicum
- 100 g geraspte mozzarella
- olijfolie
Instructies
-
Kook de pastaschelpen zoals aangegeven op de verpakking.
Laat uitlekken en hou aan de kant.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten.
Snij in blokjes en verdeel deze over een ovenschotel.
Giet er een goede scheut olijfolie over en kruid met peper en zout.
-
Plaats de pompoen in een voorverwarmde oven van 180°C en laat ongeveer 20 min garen totdat de pompoenblokjes zacht zijn.
-
Breng de pompoenblokjes in een blender en mix deze tot puree.
[Thermomix: 5sec, stand 8]
-
Voeg de ricotta en de parmezaankaas toe.
Kruid met salie, lookpoeder en peper en zout.
-
Mix tot een glad geheel.
[thermomix: 10 sec, stand 6]
-
Verdeel de tomatensaus over de ovenschotel die je zonet gebruikt hebt om de pompoen in te garen.
-
Neem de pastaschelpen en vul deze één voor één met de pompoen-ricotta vulling.
Leg de gevulde pastaschelpen op de tomatensaus naast elkaar.
-
Als de schaal helemaal gevuld is met pastaschelpen dan bestrooi je deze met geraspte mozzarella.
Overdek de schaal met aluminiumpapier.
-
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat 20min bakken.
Verwijder na 20 min het aluminium papier en laat nu nog 10 min verder bakken zodat de kaas mooi bruin wordt.
Smakelijk !
Inspiratie:mommyshomecooking.com