Makkelijk havermouttaartje
Ingrediënten
- 200g havermout
- 200g kandijsuiker
- 150g boter
- 1 pakje vanillepudding
- melk
- kristalsuiker
- 2 eiwitten
Instructies
-
Smelt de boter in een pannetje.
-
Meng er de havermout en bruine suiker door.
-
Neem een bakvorm, springvorm of sloffenvorm en verdeel het mengsel over de vorm. Druk goed aan.
-
Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C voor 15min.
-
Maak ondertussen de vanillepudding zoals beschreven op de verpakking.
-
Laat de havermoutbodem even afkoelen en giet er dan de vanillepudding over.
-
Laat alles mooi opstijven in de koelkast voor min 1 uur.
-
Als de taart voldoende is afgekoeld, haal je ze uit de vorm en plaats je ze op een bakplaat.
-
Doe 2 eiwitten in een hogere kom en weeg deze. Voeg evenveel kristalsuiker toe als het gewicht van het eiwit. Klop nu alles op tot een heel stevige massa.
-
Verdeel of spuit het opgeklopte eiwit over de taart.
-
Brand de meringue kort af met een bunsenbrander of plaats kort onder de grillfunctie van de oven.
-
Laat afkoelen en dien op. Smakelijk!