Makkelijk havermouttaartje

Makkelijk havermouttaartje

Hoeveelheid 6 personen

Ingrediënten

  • 200g havermout
  • 200g kandijsuiker
  • 150g boter
  • 1 pakje vanillepudding
  • melk
  • kristalsuiker
  • 2 eiwitten

Instructies

  1. Smelt de boter in een pannetje.

  2. Meng er de havermout en bruine suiker door.

  3. Neem een bakvorm, springvorm of sloffenvorm en verdeel het mengsel over de vorm. Druk goed aan.

  4. Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C voor 15min.

  5. Maak ondertussen de vanillepudding zoals beschreven op de verpakking.

  6. Laat de havermoutbodem even afkoelen en giet er dan de vanillepudding over.

  7. Laat alles mooi opstijven in de koelkast voor min 1 uur.

  8. Als de taart voldoende is afgekoeld, haal je ze uit de vorm en plaats je ze op een bakplaat.

  9. Doe 2 eiwitten in een hogere kom en weeg deze. Voeg evenveel kristalsuiker toe als het gewicht van het eiwit. Klop nu alles op tot een heel stevige massa.

  10. Verdeel of spuit het opgeklopte eiwit over de taart.

  11. Brand de meringue kort af met een bunsenbrander of plaats kort onder de grillfunctie van de oven.

  12. Laat afkoelen en dien op. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating