Zoete parelcouscous met scampi's
Ingrediënten
- 10-12 scampi's per persoon
- 1 kl sambal oelek
- 1 kl honing
- 1 el olie
- 1/2 limoen
- 300 g parelcouscous
- 600ml groentenbouillon
- 150 g sojascheuten
- 3 steeltjes lente-ui
- 1/2 broccoli
- 100 g peultjes
- 1 mango
- mayonaise
- 1 sinaasappel
- gezouten pinda's
- gefrituurde uitjes
Instructies
Marinade scampi's
-
Ontdooi de scampi's en pel ze. Verwijder ook het darmkanaal.
-
Meng de sambal oelek, de honing en de olie.
-
Voeg het sap van 1/2 limoen toe.
-
Roer de scampi's door de marinade en plaats in de koelkast.
Couscous
-
Neem een middelgrote kom en verwarm er wat olie in.
-
Stoof de couscous kort in de olie.
-
Voeg de bouillon toe en laat zachtjes koken tot de couscous gaar is. Ongeveer 10min.
-
Laat afkoelen.
Mayonaise
-
Schil de mango en mix 1/2 mango met 2el mayonaise en het sap van 1/2 sinaasappel.
-
Roer deze mayonaise door de afgekoelde couscous.
Groenten
-
Snij de rest van de mango en de sinaasappel in kleine stukjes.
-
Snij ook de sojascheuten in stukjes samen met de lente ui.
-
Meng alles door de parelcouscous. Kruid met peper en zout.
-
Laat water en een snuifje zout koken in een ruime kookpot.
-
Kook de broccoli en de peultjes kort in het gezouten water.
-
Giet af en spoel ze met ijskoud water.
Afwerking
-
Bak de gemarineerde scampi's gaar in een grillpan.
-
Neem diepe kommetjes en verdeel er de parelcouscous over.
-
Leg hierop de peultjes en broccoli.
-
Verdeel de gebakken scampi's over de kommetjes.
-
Werk af met de gezouten pinda's en gefrituurde uitjes.
Smakelijk!
Inspiratie: Spar