Zoete parelcouscous met scampi’s

Zoete parelcouscous met scampi's

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 10-12 scampi's per persoon
  • 1 kl sambal oelek
  • 1 kl honing
  • 1 el olie
  • 1/2 limoen
  • 300 g parelcouscous
  • 600ml groentenbouillon
  • 150 g sojascheuten
  • 3 steeltjes lente-ui
  • 1/2 broccoli
  • 100 g peultjes
  • 1 mango
  • mayonaise
  • 1 sinaasappel
  • gezouten pinda's
  • gefrituurde uitjes

Instructies

Marinade scampi's

  1. Ontdooi de scampi's en pel ze. Verwijder ook het darmkanaal.

  2. Meng de sambal oelek, de honing en de olie.

  3. Voeg het sap van 1/2 limoen toe.

  4. Roer de scampi's door de marinade en plaats in de koelkast.

Couscous

  1. Neem een middelgrote kom en verwarm er wat olie in.

  2. Stoof de couscous kort in de olie.

  3. Voeg de bouillon toe en laat zachtjes koken tot de couscous gaar is. Ongeveer 10min.

  4. Laat afkoelen.

Mayonaise

  1. Schil de mango en mix 1/2 mango met 2el mayonaise en het sap van 1/2 sinaasappel.

  2. Roer deze mayonaise door de afgekoelde couscous.

Groenten

  1. Snij de rest van de mango en de sinaasappel in kleine stukjes.

  2. Snij ook de sojascheuten in stukjes samen met de lente ui.

  3. Meng alles door de parelcouscous. Kruid met peper en zout.

  4. Laat water en een snuifje zout koken in een ruime kookpot.

  5. Kook de broccoli en de peultjes kort in het gezouten water.

  6. Giet af en spoel ze met ijskoud water.

Afwerking

  1. Bak de gemarineerde scampi's gaar in een grillpan.

  2. Neem diepe kommetjes en verdeel er de parelcouscous over.

  3. Leg hierop de peultjes en broccoli.

  4. Verdeel de gebakken scampi's over de kommetjes.

  5. Werk af met de gezouten pinda's en gefrituurde uitjes.

    Smakelijk!

Inspiratie: Spar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating