Pavlova's met lemoncurd en rood fruit
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl maizena
- 1/2 tl azijn
- 200 ml room (VG >35%)
- rood fruit
- pistachenoten
Lemoncurd (ong 350g)
- 1 ei
- 120 g citroensap
- zeste van 2 citroenen
- 100 g kristalsuiker
- 2 tl maizena
- 75 g boter
- een snuifje zout
Instructies
Pavlova's
-
Verwarm de oven op 120°C (boven- en onderwarmte).
-
Scheid de eieren. Hou het eigeel voor de lemoncurd.
Klop de eiwitten rustig op en voeg ondertussen de kristalsuiker en vanillesuiker toe.
Klop tot je een stevig, glanzend schuim bekomt.
-
Voeg de maizena en azijn toe en klop nog even kort alles door elkaar.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het eiwitschuim in 4 hoopjes op het papier.
Duw met een lepel een kleine holte in het midden van de hoopjes.
Hier zal dan de vulling in passen.
-
Bak de pavlova's 1 uur in de voorverwarmde oven.
Laat ze daarna afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.
Lemoncurd
-
Maak ondertussen de lemoncurd.
Pers de citroenen en meng de maizena met een beetje citroensap.
-
Doe de 2 eigelen (zie pavlova's), het hele ei, citroensap, citroenzeste, suiker, snuifje zout, de boter en de opgeloste maizena in een steelpannetje.
-
Verwarm dit langzaam en blijf roeren tot het gaat binden (75-80°C).
-
Doe de lemoncurd in een kom. Laat afkoelen en plaats dan in de koelkast.
Afwerking pavlova's
-
Als de lemoncurd is afgekoeld, klop je de room stijf.
Meng 120g koude lemoncurd onder de opgeklopte room.
-
Neem de afgekoelde pavlova's en werk ze af kort voor het serveren.
Verdeel de lemoncurdroom over de pavlova's.
-
Hak de pistachenoten fijn.
Verdeel het rood fruit en de gehakte pistachenoten over de pavlova's.
Smakelijk!
Bron: keukenatelier.com