Komkommersoepje met sardines
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 1 citroen
- 6 verse sardines
- olijfolie
- balsamicoazijn
- 3 wortelen
- 2 gelatineblaadjes
- peper en zout
Instructies
-
Rasp 1 komkommer.
Breng het vruchtvlees in een zeef en plaats er een kom onder om al het sap op te vangen.
-
Strooi wat zout over het vruchtvlees en laat uitlekken. Plaats aan de kant.
Af en toe kan je met een lepel het vruchtvlees wat aandrukken.
-
Neem de andere komkommer en snij er lange plakjes van met een mandoline.
Doe de plakjes niet te dun zodat de rolletjes straks stevig blijven rechtstaan.
-
Snij de sardines in kleine stukjes en doe in een kommetje.
Pers er een citroen over en kruid met peper en zout.
-
Voeg ook 3 el olijfolie en 1 kl balsamicoazijn toe.
Laat de sardines hierin marineren voor min 1 uur.
-
Schil ondertussen de wortelen en snij in fijne blokjes.
-
Laat de gelatine weken in een kom met koud water.
-
Als al het sap uit de komkommer is, breng je het komkommersap aan de kook.
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in het warme komkommersap.
-
Neem 4 diepe borden en verdeel het komkommersap over de borden.
Plaats ze in de koelkast.
-
Maak rolletjes van de komkommerplakjes.
Zet deze recht in het komkommersoepje op de borden.
-
Vul de rolletjes met wat worteltjes, gemarineerde sardines en als laatste opnieuw wat worteltjes.
-
Maak 3 rolletjes per bord.
Leg op ieder rolletje een stukje sardine en werk af met iets groen (blaadje sla).
-
Druppel nog wat van de marinade van de sardines over het bord.
Serveer dit koel. Smakelijk!
Bron: Knack Weekend Foto: www.dokaphotos.com/