Gehaktballetjes met verse tomatensaus en mozzarella
Ingrediënten
Verse tomatensaus
- 4-5 grote tomaten
- 2 sjalotten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 el suiker
- 70 g tomatenpuree
- enkele toefjes harissa
- enkele takjes basilicum
- enkele takjes tijm
- enkele takjes oregano
- olijfolie
- peper en zout
Gehaktballetjes
- 500 g gemengd gehakt
- 10 tal zwarte olijven
- 3 el geraspte parmezaan
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- peper en zout
- boter
Afwerking
- 1 bol mozzarella
- 200 g pasta
- enkele blaadjes verse basilicum
Instructies
Verse tomatensaus
-
Schil de ui, sjalotten en de look.
Snij in grove stukken (later wordt dit nog gemixt).
-
Stoof de ui, sjalotten en look aan in een ruime kom met olijfolie.
-
Voeg de suiker, harissa en tomatenpuree aan toe.
Laat even meebakken.
-
Verwijder het kroontje uit de tomaten en snij deze in grove stukken en breng in de kom.
-
Was de verse kruiden. Verwijder de takjes en hak fijn.
Voeg toe aan de tomaten. Kruid met peper en zout.
-
Laat de tomaten nu pruttelen op een middelhoog vuur voor ongeveer 15min.
-
Mix de saus helemaal fijn.
Indien je geen stukjes meer wenst kan je ze hierna ook nog zeven.
Gehaktballetjes
-
Verwijder de pit uit de olijven en hak fijn.
-
Doe het gehakt in een ruime kom samen met het ei, paneermeel, parmezaan, olijven en peper en zout.
-
Meng alles door elkaar met je handen en rol er balletjes van.
-
Bak de balletjes langs alle kanten mooi bruin in een pan met een klontje boter.
Afwerking
-
Leg de gehakt balletjes in een vuurvaste schotel.
Schep er wat tomatensaus over.
-
Snij de mozzarella in plakjes en werk de schotel hiermee af.
Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C tot de mozzarella mooi gesmolten is (ong 10-15min).
-
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Dien de gehaktballetjes op samen met de pasta.
Werk eventueel af met enkele blaadjes verse basilicum.
Smakelijk!