Gehaktballetjes met verse tomatensaus en mozzarella

Gehaktballetjes met verse tomatensaus en mozzarella

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Verse tomatensaus

  • 4-5 grote tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 el suiker
  • 70 g tomatenpuree
  • enkele toefjes harissa
  • enkele takjes basilicum
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Gehaktballetjes

  • 500 g gemengd gehakt
  • 10 tal zwarte olijven
  • 3 el geraspte parmezaan
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  • boter

Afwerking

  • 1 bol mozzarella
  • 200 g pasta
  • enkele blaadjes verse basilicum

Instructies

Verse tomatensaus

  1. Schil de ui, sjalotten en de look.

    Snij in grove stukken (later wordt dit nog gemixt).

  2. Stoof de ui, sjalotten en look aan in een ruime kom met olijfolie.

  3. Voeg de suiker, harissa en tomatenpuree aan toe.

    Laat even meebakken.

  4. Verwijder het kroontje uit de tomaten en snij deze in grove stukken en breng in de kom.

  5. Was de verse kruiden. Verwijder de takjes en hak fijn.

    Voeg toe aan de tomaten. Kruid met peper en zout.

  6. Laat de tomaten nu pruttelen op een middelhoog vuur voor ongeveer 15min.

  7. Mix de saus helemaal fijn.

    Indien je geen stukjes meer wenst kan je ze hierna ook nog zeven.

Gehaktballetjes

  1. Verwijder de pit uit de olijven en hak fijn.

  2. Doe het gehakt in een ruime kom samen met het ei, paneermeel, parmezaan, olijven en peper en zout.

  3. Meng alles door elkaar met je handen en rol er balletjes van.

  4. Bak de balletjes langs alle kanten mooi bruin in een pan met een klontje boter.

Afwerking

  1. Leg de gehakt balletjes in een vuurvaste schotel.

    Schep er wat tomatensaus over.

  2. Snij de mozzarella in plakjes en werk de schotel hiermee af.

    Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C tot de mozzarella mooi gesmolten is (ong 10-15min).

  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Dien de gehaktballetjes op samen met de pasta.

    Werk eventueel af met enkele blaadjes verse basilicum.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating