Marokkaanse tajine met kip
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 200 g couscous
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 cm gember
- 1 rode paprika
- 200 g kikkererwten
- 200 g tomatenstukjes (blik)
- citroensap
- 100 ml kippenbouillon
- kurkuma
- paprikapoeder
- een snuifje cayennepeper
- oregano
- saffraan
- komijn
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Schil de ui en de look. Snij fijn.
Snij de kipfilets in middelgrote stukken.
-
Doe wat olijfolie in een grote pan of tajine.
Stoof er de ui en look in.
-
Voeg de stukken kipfilet toe en laat mooi bruin kleuren.
-
Schil het stukje gember en rasp dit over de kip.
Voeg alle andere kruiden toe en roer de kip en kruiden mooi door elkaar.
-
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe (water met een blokje kippenbouillon).
-
Verwijder het steeltje en de pitten van de paprika en snij in blokjes.
Voeg de paprikablokjes samen met de kikkererwten toe.
-
Meng alles door elkaar en laat 15min pruttelen op een middelhoog vuur met het deksel er op.
-
Kook de couscous gaar zoals aangegeven op de verpakking.
-
Breng de tajine op smaak met peper en zout en citroensap.
Smakelijk!
Bron: Libelle Lekker