Roodbaars met kappertjesjus en waterkerspuree
Ingrediënten
- 500 g aardappelen
- 1 bos waterkers
- 250-300 g roodbaarsfilet
- 2 el bloem
- 2 el kappertjes
- 125 ml Noilly Prat of droge witte wijn
- 4 el volle yoghurt
- 2 takjes dille
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
-
Was de waterkers en snij de dikke steeltjes er af.
Hou de blaadjes en dunne steeltjes aan de kant en hak deze grof.
-
Kruid de vis met peper en zout en haal hem door de bloem.
-
Doe wat olijfolie in een pan en bak de vis langs beide kanten bruin.
Haal uit de pan en hou warm.
-
Bak de kappertjes in de pan en blus met de Noilly Prat.
Laat zachtjes inkoken.
-
Giet ondertussen het water van de gekookte aardappelen af.
Stamp de aardappelen tot een puree.
-
Voeg de yoghurt en 2 el olijfolie toe.
Kruid met peper en zout.
-
Voeg de grof gehakte waterkers toe en roer deze door de warme puree.
-
Serveer de waterkerspuree met de roodbaarsfilet.
Werk af met de kappertjesjus en een takje verse dille.
Smakelijk!
Inspiratie: Delicious