Witte chocolademousse met blauwe bessen
Hoeveelheid 4 potjes
Ingrediënten
- 200 g witte chocolade
- 2 eiwitten
- 200 ml room (40% V.G.)
- 1 el suiker
- 100 g blauwe bessen
Instructies
-
Smelt de chocolade au bain-marie.
Laat afkoelen.
-
Klop de eiwitten samen met de suiker op.
Zet in de koelkast.
-
Klop de room half op.
-
Als de gesmolten chocolade lauw is, meng je de room er voorzichtig door.
-
Haal de opgeklopte eiwitten uit de koelkast en spatel deze onder de chocolade.
-
Verdeel de chocolademousse over de glaasjes. Vul ze tot in de helft.
-
Leg wat blauwe bessen op de chocolademousse en vul de potjes dan tot aan de rand.
Laat opstijven in de koelkast (ong 5 uren).
-
Werk af met nog enkele blauwe bessen en serveer.
Smakelijk!
Bron: Spar