Gekleurde tomaatjes met burrata en pistache-muntpesto
Ingrediënten
- 2 burrata's
- 400 g gekleurde tomaatjes
- 1 el sushi azijn
- 1 citroen
- 2 teentjes look
- 60 g pistache noten
- een handvol verse munt
- 1 kleine chilipeper
- 20 g geraspte parmezaankaas
- 125 ml olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Halveer de tomaatje. Snij de grotere tomaatjes in 4.
-
Rasp de schil van de citroen en roer de zeste door de tomaatjes.
-
Meng de sushiazijn samen met 3 el olijfolie door de tomaatjes en kruid met peper en zout.
Zet aan de kant.
-
Schil de look en snij in grove stukken. Breng in een blender of Thermomix samen met de gepelde pistachenoten.
-
Trek de blaadjes munt van de takjes en hak grof.
Breng in de blender/Thermomix.
-
Voeg 125ml olijfolie toe en het sap van een halve citroen.
-
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak hem grof.
Breng in de blender/Thermomix.
-
Mix alles tot een pesto. (schraap verschillende keren de ingrediënten van zijkant van de blender en mix opnieuw).
[Thermomix: 7 sec, stand 9; alles naar beneden schrapen en opnieuw mixen]
-
Breng de pesto in een potje en roer er de geraspte parmezaankaas door.
-
Verdeel de tomaatjes over de borden.
Leg de burrata op de tomaatjes en werk af met de pistache-muntpesto.
Smakelijk!
Bron: Jamie Oliver