Gekleurde tomaatjes met burrata en pistache-munt pesto

Gekleurde tomaatjes met burrata en pistache-muntpesto

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 burrata's
  • 400 g gekleurde tomaatjes
  • 1 el sushi azijn
  • 1 citroen
  • 2 teentjes look
  • 60 g pistache noten
  • een handvol verse munt
  • 1 kleine chilipeper
  • 20 g geraspte parmezaankaas
  • 125 ml olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Halveer de tomaatje. Snij de grotere tomaatjes in 4.

  2. Rasp de schil van de citroen en roer de zeste door de tomaatjes.

  3. Meng de sushiazijn samen met 3 el olijfolie door de tomaatjes en kruid met peper en zout.

    Zet aan de kant.

  4. Schil de look en snij in grove stukken. Breng in een blender of Thermomix samen met de  gepelde pistachenoten.


  5. Trek de blaadjes munt van de takjes en hak grof.

    Breng in de blender/Thermomix.

  6. Voeg 125ml olijfolie toe en het sap van een halve citroen.

  7. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak hem grof.

    Breng in de blender/Thermomix.

  8. Mix alles tot een pesto. (schraap verschillende keren de ingrediënten van zijkant van de blender en mix opnieuw).

    [Thermomix: 7 sec, stand 9; alles naar beneden schrapen en opnieuw mixen]

  9. Breng de pesto in een potje en roer er de geraspte parmezaankaas door.

  10. Verdeel de tomaatjes over de borden.

    Leg de burrata op de tomaatjes en werk af met de pistache-muntpesto.

    Smakelijk!

Bron: Jamie Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating