Ontbijttiramisu met aardbeien en granola
Hoeveelheid 4 personen
Ingrediënten
- 250 g ricotta
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 el Ahornsiroop
- 8-10 aardbeien
- 8 el granola
- 4 el pompoenpitten
- enkele blauwe bessen (afwerking)
- 1 el chiazaad (optioneel)
Instructies
-
Meng de ricotta met de Griekse yoghurt en de Ahornsiroop door elkaar.
-
Neem 4 glaasjes en breng 2 el granola op de bodem van ieder glas.
Maak verse granola zoals hier beschreven.
-
Snij de aardbeien overlangs in schijfjes en plaats de schijfjes langs de wand van het glas.
-
Breng 2 el ricottamengsel per glas op de granola in het midden van de glaasjes.
-
Strooi hierover de pompoenpitten (1 el per glas).
Verdeel de rest van het ricottamengsel over de glaasjes.
-
Werk de glaasjes af met kleine stukjes aardbei en enkele blauwe bessen.
Strooi er optioneel nog wat chiazaad bovenop.
Smakelijk!