Chocoladefudgetaart

Chocoladefudgetaart

Hoeveelheid 8 personen

Ingrediënten

  • 240 g boter
  • 360 g pure chocolade
  • 290 g rietsuiker
  • 4 el water
  • 5 grote eieren
  • een snuifje zout

Instructies

  1. Doe de boter en de chocolade in een ruime kom en zet op een zacht vuurtje om te smelten.

  2. Doe de rietsuiker met de 4 el waters in een klein kommetje en laat smelten/koken op een middelhoog vuur. Als de suiker gesmolten is giet je het hete suikermengsel over de boter met chocolade.

  3. Roer alles goed totdat alle chocolade gesmolten is.

  4. Splits de eieren.

    Doe het eiwit in een hoge beker om straks op te kloppen.

    Roer de eierdooiers één voor één door het chocolade mengsel.

  5. Zet het chocolademengsel opzij en laat afkoelen.

  6. Klop nu de eiwitten op met een snuifje zout.

    Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het lauwe chocolademengsel.

    Doe dit in 3 delen. Wanneer 1 deel eiwit helemaal gemengd is onder de chocolade, meng je er een volgend deel onder. Zo hou je het luchtig.

  7. Neem een grote ronde springvorm van ongeveer 22cm diameter.

    Wrijf de vorm in met boter en knip een ronde uit bakpapier voor op de bodem.

  8. Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte, geen warmelucht).

  9. Giet ongeveer de helft van het deeg in de vorm en plaats in de voorverwarmde oven.

    Laat 35 min bakken.

  10. Haal de taart uit de oven. Als de bovenkant wat omhoog is gekomen, kan je deze eerst wat platdrukken. Giet dan de rest van het chocolademengsel over de taart.

    Plaats terug in de oven en laat nu nog 20 min bakken.

  11. Laat de taart afkoelen in de vorm.

    Plaats in de koelkast tot je ze serveert.

    Smakelijk!

Bron: carolinebrouwer.blogspot.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating