Eend met pompelmoes

Eend met pompelmoes

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 125 g basmati rijst
  • 2 eendenborstfilets
  • 2 pompelmoezen
  • 1 kleine broccoli
  • 2 el honing
  • 2 el frambozenazijn
  • 1/2 snuifje chilipoeder
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook 5 min in een kom met gezouten water.

    Hou aan de kant.

  2. Pers 1 pompelmoes uit. Hou het sap aan de kant.

  3. Snij het vruchtvlees van de andere pompelmoes uit. Verwijder de vliesjes.

  4. Maak met een scherp mes inkepingen in het vet van de eendenborstfilet. Kruid het vlees met peper van de molen.

    Bak de eend op de velkant voor ongeveer 5 min. Draai het vlees om en bak nog kort (2min) op de vleeskant.

  5. Leg het vlees dan in een ovenschotel en plaats in een voorverwarmde oven van 190°C. Laat bakken in de oven tot de kerntemperatuur 60-65°C heeft. (hou het vlees dus goed in het oog en meet af en toe de temperatuur met een kernthermometer).

  6. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Neem de pan waarin je de eend gebakken hebt. Verwijder het meeste vet en blus de aanbaksels met het uitgeperste pompelmoessap.

  8. Voeg de honing en frambozenazijn toe.

    Kruid met chilipoeder, peper en zout en laat ongeveer 5 min doorkoken.

  9. Verdeel de rijst over het midden van de bordjes.

    Leg hierop enkele plakjes van de eendenborst.

    Verdeel de broccoliroosjes en pompelmoespartjes over de borden en werk af met enkele lepels saus.

    Smakelijk!

Bron: Libelle Lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating