Baba ghanoush

Baba ghanoush

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes look
  • 1 citroen
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 2 tl gemalen komijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Prik met een vork gaatjes in de aubergines. (langs alle kanten)

  3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de aubergines in hun geheel en met pel in het midden van de bakplaat.

  4. Gaar de aubergines voor 1 uur in de oven van 180°C.

    Draai na een half uur de aubergines eens om.

  5. Laat ze enkele minuten afkoelen en snij ze dan overlangs door.

  6. Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en doe in een kom.

    Plet het vruchtvlees wat met een vork of snij in stukjes met een mes.

  7. Pers de teentjes knoflook uit met een knoflookpers en meng onder de aubergines.

  8. Voeg het sap van de citroen, de tahin, komijn en een eetlepel olijfolie toe.

    Meng goed door elkaar.

  9. Kruid met peper en zout.

    Bewaar in de koelkast in een afgedekt potje.

    Smakelijk!

Tip

Lekker als dip bij Turks brood.

Bron: kitchenista.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating