Frisse bulgursalade met granaatappel, feta en pistachenoten
Hoeveelheid 4 personen
Ingrediënten
- 150 g bulgur
- 1 granaatappel
- 1 halve courgette
- 1 bosui
- 1 bosje koriander
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje munt
- peper en grof zeezout
- 4 el olijfolie
- een halve citroen
- 200 g feta
- 1 handje pistachenoten
Instructies
-
Kook de bulgur in gezouten water zoals beschreven op de verpakking.
Giet het water af en laat afkoelen.
-
Haal de pitjes uit de granaatappel. Dit kan je makkelijk doen door de granaatappel doormidden te snijden en met een houten lepel op de schil te slaan zodat de pitjes eruit vallen. Vang die op in een kom.
-
Neem een grote kom en meng de afgekoelde bulgur met de granaatappelpitten.
-
Snij de courgette in fijne reepjes en meng onder de bulgur.
-
Hak de kruiden fijn en meng samen met het sap van de halve citroen en de olijfolie onder de bulgur.
-
Breng op smaak met peper en grof zeezout.
-
Verbrokkel de feta en hak de pistachenoten grof.
Verdeel over de salade. Smakelijk!
Bron: foody.nl