Kalkoenblokjes in groene curry - kokossaus met rijst, erwten en pompoen
Ingrediënten
- 600 g kalkoenfilet
- 300 g rijst
- 250 g erwten (diepvries)
- 2 el groene curry pasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 limoen
- 1 pompoen
- pindanoten
- peper en zout
- kippenkruiden
Instructies
-
Snij de kalkoenfilet in kleine blokjes.
Kruid met kippenkruiden en peper.
-
Bak de kalkoenblokjes in wat boter in een hete pan.
-
Neem een grote kookpot en breng er de groene currypasta aan toe.
Laat even bakken.
-
Voeg de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
-
Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de kokos-currymelk.
Voeg de kalkoenblokjes toe en kruid met peper en zout.
Laat pruttelen op een laag vuurtje.
-
Snijd de pompoen overlangs in partjes.
Verwijder de zaadjes, maar laat de schil aan de pompoen.
-
Leg in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over.
Kruid met peper en zout.
-
Plaats in een voorverwarmde oven van 200°C voor ongeveer 30min.
-
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote kom met water.
-
Voeg de erwten de laatste 5 minuten van de kooktijd van de rijst toe bij de rijst.
Laat meekoken.
Giet alles af en roer de erwten door de rijst.
-
Vul een kommetje met de rijst en erwten.
Draai het kommetje om in het midden van het bord zodat je een torentje rijst bekomt.
-
Leg wat kalkoenblokjes rond de rijst en overgiet met wat curry-kokossaus.
-
Werk af met een partje pompoen en wat pindanoten.
Smakelijk!
Tip
Je kan ook koriander gebruiken in de saus en verse blaadjes als afwerking.