Bloemkoolsoep met parmezaancroutons

Bloemkoolsoep met parmezaancroutons

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 stengel prei (wit)
  • 1.5 l water
  • 1 ui
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • tijm
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Parmezaancroutons

  • 4 sneetjes brood
  • 30 g gemalen parmezaan
  • olijfolie

Instructies

  1. Schil de ui en snijd in stukken.

    [thermomix: 5sec, stand 5]

    Snij het wit van de prei in ringen.

  2. Doe een scheutje olijfolie in een kom en stoof de ui en de prei.

    [thermomix: olijfolie toevoegen, 5 min, 100°C, stand 1]

  3. Snij de bloemkool in roosjes en laat kort even meestoven met de prei en ui.

    [thermomix: 1 min, 100°C, stand 1]


  4. Giet 1.5l water over de groenten en voeg de bouillonblokjes toe.

    Voeg ook de tijm toe.

  5. Laat voor ongeveer 20 min koken.

    [thermomix: 20 min, 100°C, stand 1]

Parmezaancroutons

  1. Snij de korsten van de sneetjes brood en snij het brood in blokjes.

  2. Meng het brood en de gemalen parmezaan met een goede scheut olijfolie door elkaar.

  3. Verwarm de oven op 180°C.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet er de brood-parmezaanmengeling op. Zorg dat de stukjes brood niet op elkaar liggen.

  5. Bak de croutons 6 min lang in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Hierna kan je ze nog even onder de grill leggen tot ze mooi bruin kleuren.

  6. Laat afkoelen.

Afwerking

  1. Mix de soep en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

    [thermomix: 1 min, stand 10]

    Als de soep nog te dik is kan je nog wat water toevoegen.

  2. Schenk de soep in kommetjes en leg er de parmezaancroutons op.

    Werk eventueel af met wat peterselie en gedroogde tijm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating