Wortelsoep met chorizo
Ingrediënten
- 500 g wortelen
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 blokje kippenbouillon
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- peper en zout
- 1 l water
- 150 ml kookroom
- 20 plakjes chorizo
Instructies
-
Schil de ui en de look en snijd in stukjes.
[thermomix: 5sec, stand 5]
Doe in een grote kom en laat stoven in een beetje olijfolie.
[thermomix: 5 min, 100°C, stand 1]
-
Schil de wortelen en snijd in stukken.
Laat enkele minuten meestoven met de ui en de look.
[thermomix: breng de stukken wortel in de beker, laat even meestoven]
-
Blus daarna met de bouillon (water + bouillonblokje).
Laat voor ongeveer 12 min koken.
[thermomix: voeg de bouillon toe 12 min, 100°C, stand 1]
-
Neem ondertussen een anti-kleef pan en leg er de plakjes chorizo in.
Bak beide zijden van de plakjes chorizo op een middelhoog vuur zonder vetstof.
-
Laat de chorizo uitlekken op ene keukenpapier velletje.
Hou de olie, die in de pan is vrijgekomen uit de chorizo, aan de kant.
-
Mix de soep glad en kruid met peper, zout, paprikapoeder en komijnpoeder.
[thermomix: 1 min, stand 10]
-
Meng er de room onder.
[thermomix: 30 sec, stand 3]
-
Giet de soep in bordjes. Leg er enkele plakjes chorizo in.
-
Neem met een koffielepeltje wat van de olie die in de pan is overgebleven en besprenkel over de soep.
Smakelijk!