Risotto van knolselder met gorgonzola en hazelnoten

Risotto van knolselder met gorgonzola en hazelnoten

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 200 g risottorijst (carnarolirijst)
  • 1 l groentebouillon
  • 1 kleine knolselder (of 1/2 grote knolselder)
  • 3 sjalotten
  • 150 ml witte wijn
  • 80 g gorgonzola
  • 1 el mascarpone
  • 60 g hazelnoten
  • oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de knolselder (hou de schil aan de kant) en snijd hem in zeer fijne blokjes. (ong 2mm op 2mm).

  2. Zet een kommetje op het vuur met 1l groentebouillon.

    Leg er de knolselderschillen in en warm op.

  3. Schil de sjalotten en snipper ze fijn.

    Stoof ze in wat olijfolie in een kookpot.

  4. Voeg de rijst toe aan de gestoofde sjalotten en laat ook even mee stoven.

  5. Blus met de witte wijn en laat even verdampen.

  6. Voeg de helft van de knolselderblokjes toe.

  7. Voeg de warme groentebouillon (enkel het sap, niet de schillen) toe tot alles juist onderstaat.

  8. Laat op een laag vuur pruttelen voor 20 min.

    Hou dit goed in het oog. Wanneer de vloeistof opgenomen is door de rijst, voeg je opnieuw wat groentebouillon toe. Laat dit niet aanbranden! Op tijd de bouillon toevoegen.

  9. Na 20 min is de rijst gaar en haal je het van het vuur.

  10. Meng er de gorgonzola (zonder pel) in blokjes door en voeg er ook de mascarpone aan toe.

  11. Kruid met peper en zout.

  12. Neem een pan en bak in wat olijfolie de rest van de knolselderblokjes bruin.

    Kruid met peper, zout en oregano.

  13. Hak de hazelnoten grof en laat ze op het einde nog even meebakken met de blokjes knolselder.

  14. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de gebakken knolselder en hazelnoten.

    Smakelijk!

bron: njam.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating