Chocoladehazelnootpasta
Ingrediënten
- 60 g hazelnoten
- 60 g poedersuiker
- enkele druppels vanille-essence
- 20 g pure cacaopoeder
- 90 g melk
- 170 g melkchocolade
- 60 g pindaolie
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
Leg de hazelnoten op een bakplaat.
-
Rooster de hazelnoten in de oven voor ongeveer 10min.
-
Breng de noten samen met de chocolade in een blender.
Mix alles fijn.
[thermomix: 20 sec, stand 10]
-
Verwarm de melk samen met de cacaopoeder en de suiker.
-
Voeg het chocolade-noten mengsel toe aan de hete melk.
[thermomix: voeg de hete melk toe in de beker bij de noten en chocolade]
-
Breng op smaak met wat vanille-essence.
-
Roer goed en verwarm verder.
Voeg al roerend de olie toe. Zet het vuur af.
[thermomix: 4min, 100°C, snelheid 4]
-
Vul ondertussen een luchtdichte glazen pot met kokend water.
Sluit het deksel en laat even staan.
-
Na een 10-tal minuten giet je het water uit de pot. De pot is nu gesteriliseerd.
Vul de pot met de hazelnootpasta.
-
Sluit het deksel en bewaar in de koelkast.
Tip
Je kan de melkchocolade voor een deel vervangen door pure chocolade.
Goed recept is gelukt