Ei muffin met spek

Ei muffin met spek

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneden wit toastbrood
  • 4 stukken ontbijtspek
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • boter
  • cupcakevorm (silicone)
  • deegrol

Instructies

  1. Snijd de korstjes van het brood.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Rol het brood plat met een deegrol.

  4. Besmeer 1 kant van het brood met wat boter.

  5. Leg het brood in de cupcakevormpjes met de beboterde kant tegen de vorm.

  6. Leg in ieder vormpje een sneetje ontbijtspek.

  7. Voeg nu in ieder vormpje een heel ei toe.

    Let op dat de eierdooier mooi heel blijft.

  8. Kruid met peper en zout.

  9. Plaats de muffins in de voorverwarmde oven van 200°C.

    Bak voor ongeveer 12 min.

  10. Als je een hardgekookt ei wil kan je tot 17 min laten bakken.

    Wil je eerder een zacht gekookt eitje dan kan het iets minder dan 12 min zijn.

    Hou het goed in het oog tot de gewenste baktijd.

Tip

Je kan de cupcakes ook vullen met kaas in plaats van spek.

inspiratie: Rutger Bakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating