Gemarineerde kippenbillen met zoete aardappelfrietjes
Ingrediënten
- 2 kippenbillen
- 2 grote zoete aardappelen
- 2 el sojasaus
- 1 el Luikse stroop
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl currypoeder
- olijfolie
- peper en zout
Dipsaus
- 5 el Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 kl mosterd
- peterselie
- peper en zout
Instructies
-
Meng de sojasaus, Luikse stroop en olijfolie door elkaar.
Kruid de marinade met paprikapoeder, currypoeder en zwarte peper.
-
Wrijf de kippenbillen in met de marinade en laat even rusten.
-
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in frietjes.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Besprenkel de frietjes met wat olijfolie en kruid met peper van de molen en grof zeezout.
-
Leg de kip in een ovenschotel en plaats samen met de bakplaat met frietjes in de oven.
-
Bak alles in een voorverwarmde oven van 200°C voor 25min.
Dipsaus
-
Meng de Griekse yoghurt met de mosterd.
-
Snijd een teentje knoflook fijn en voeg dit toe aan de yoghurt.
-
Hak de peterselie fijn en meng deze onder de yoghurt.
Kruid met peper en zout.
-
Haal de kippenbillen en de frietjes uit de oven.
Gebruik de dipsaus als een gezonde mayonaise bij de frietjes.
Smakelijk!
inspiratie: smartmat