Zoute karamel – chocoladetaart

Zoute karamel - chocoladetaart

Hoeveelheid 6 personen

Ingrediënten

  • 1 vel zanddeeg
  • 180 ml slagroom (40% VG)
  • 85 g kristalsuiker
  • 120 g pure chocolade
  • 45 g gezouten boter
  • bresilienne nootjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Leg het deeg inclusief het bakpapier in een ronde bakvorm.

    Doorprik de bodem met een vork.

  3. Bak het deeg blind (Leg een vel bakpapier op het deeg en daarboven de bakbonen of rijst) in een voorverwarmde oven van 190°C voor ongeveer 15min.

  4. Laat het deeg afkoelen in de vorm.

  5. Maak ondertussen de chocolade ganache.

    Verwarm 120g slagroom met 25g kristalsuiker.

  6. Zet van het vuur en meng er de stukken chocolade door. Laat smelten.

  7. Klop de ganache op zodat je een gladde massa bekomt.

  8. Giet de massa in de afgekoelde taartbodem, laat afkoelen in de koelkast.

  9. Als de ganache is opgesteven in de koelkast maak je de gezouten karamel.

  10. Neem 2 pannetjes. In het ene pannetje laat je 60g suiker koken.

    In het andere pannetje warm je 60g room op.

  11. Wanneer de suiker mooi bruin kleurt neem je deze van het vuur zodat de karamel niet verbrandt.

  12. Meng er de hete room door. Roer goed tot je een gladde massa bekomt.

  13. Voeg de gezouten boter in stukjes toe en roer in de kom tot deze volledig gesmolten zijn.

  14. Giet de karamel over de ganache.

  15. Bestrooi met bresiliennenootjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating