Zoute karamel - chocoladetaart
Ingrediënten
- 1 vel zanddeeg
- 180 ml slagroom (40% VG)
- 85 g kristalsuiker
- 120 g pure chocolade
- 45 g gezouten boter
- bresilienne nootjes
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Leg het deeg inclusief het bakpapier in een ronde bakvorm.
Doorprik de bodem met een vork.
-
Bak het deeg blind (Leg een vel bakpapier op het deeg en daarboven de bakbonen of rijst) in een voorverwarmde oven van 190°C voor ongeveer 15min.
-
Laat het deeg afkoelen in de vorm.
-
Maak ondertussen de chocolade ganache.
Verwarm 120g slagroom met 25g kristalsuiker.
-
Zet van het vuur en meng er de stukken chocolade door. Laat smelten.
-
Klop de ganache op zodat je een gladde massa bekomt.
-
Giet de massa in de afgekoelde taartbodem, laat afkoelen in de koelkast.
-
Als de ganache is opgesteven in de koelkast maak je de gezouten karamel.
-
Neem 2 pannetjes. In het ene pannetje laat je 60g suiker koken.
In het andere pannetje warm je 60g room op.
-
Wanneer de suiker mooi bruin kleurt neem je deze van het vuur zodat de karamel niet verbrandt.
-
Meng er de hete room door. Roer goed tot je een gladde massa bekomt.
-
Voeg de gezouten boter in stukjes toe en roer in de kom tot deze volledig gesmolten zijn.
-
Giet de karamel over de ganache.
-
Bestrooi met bresiliennenootjes en laat afkoelen in de koelkast.
Smakelijk!