Confituurtaart
Ingrediënten
- 2 ronde bladerdeegvellen
- 1 bokaal abrikozenconfituur
- 1 ei
Instructies
-
Leg 1 bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
-
Rol de randjes op zodat de taart een boordje krijgt en de confituur er straks niet uitloopt.
-
Prik met een vork gaatjes in de bodem van de bladerdeeg.
-
Smeer de bladerdeeg rijkelijk in met abrikozenconfituur.
Vul de volledige oppervlakte tot tegen het boordje.
-
Snijd uit het andere vel bladerdeeg dunne reepjes en leg deze kruisgewijs op de confituur.
Ik gebruikte hiervoor een speciaal rolletje om het typische carré confituur motief te bekomen.
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Klop een eierdooier met wat water los met een vork.
Wrijf met een borsteltje de randen van de taart in met het eigeel.
-
Bak de taart 20min lang in een voorverwarmde oven van 180°C.
Smakelijk!