
Heerlijke advocaatijstaart
Ingrediënten
- 2 eieren
- 65 g kristalsuiker
- 10 g vanillesuiker
- 250 ml volle room
- 150 ml advocaat
- 50 g meringue
- pistachenootjes
- 1 doosje amandelbrood
Instructies
-
Splits de eieren.
-
De eierdooiers doe je in een kom samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker.
Klop dit mengsel op tot je een bleke massa bekomt.
-
Meng de advocaat door het eierdooier-suiker mengsel.
-
Klop de room stevig op en meng deze ook onder het advocaat-ei mengsel.
-
Klop tenslotte ook de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig onder het mengsel.
-
Neem een rechthoekige vorm (best in silicone).
Leg hierin wat vershoudfolie zodat je de ijstaart makkelijk uit de vorm krijgt.
-
Leg op de bodem van de vorm een laagje amandelbrood.
-
Giet hierover een laagje van de advocaatvulling.
-
Verkruimel de meringue en strooi wat kruimels over de advocaatvulling.
Leg hierop opnieuw een laagje amandelbrood, advocaatvulling, meringuekruimels,... enz
-
Eindig met een laag advocaatvulling.
Strooi hierover nog wat verkruimelde meringue en fijngehakte pistachenootjes.
-
Plaats de ijstaart in de vriezer voor zeker 12u.
-
Snijd de taart aan met een warm mes.
Smakelijk!
bron: Libelle Lekker