Ga terug
Print

Ovenschotel met kip, wortelen, maïs en filodeeg

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 500 g wortelen
  • 200 g champignons
  • 300 g maïs (blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • tijm
  • 2 el bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • 3 vellen filodeeg
  • kippenkruiden
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de ui en de look.

    Snipper fijn en stoof in hete olijfolie.

  2. Schil de wortelen en snij in schijfjes.

    Voeg deze toe aan de wortelen. Voeg een klein scheutje water toe en zet het vuur iets zachter. Laat de wortelen zacht worden.

  3. Snij de champignons in schijfjes en voeg bij de andere groenten.

    Kruid met zwarte peper en tijm.

  4. Snij de kipfilets in kleine blokjes

    Verwarm een pan met een scheutje olijfolie.

  5. Kruid de kippenblokjes met kippenkruiden en bak aan in de pan tot ze mooi bruin zien.

  6. Breng de gebakken kippenblokjes bij de groenten.

    Voeg de 2 el bloem toe en roer alles goed door elkaar.

  7. Voeg de kippenbouillon toe en laat zachtjes koken zodat de saus (sap van groenten en vlees) indikt.

  8. Voeg de maïs toe en kruid met peper en zout.

    Laat nog 5 min verder opwarmen.

  9. Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. Neem een ovenschotel en olie deze in.

    Breng de groenten-kip vulling in de ovenschotel over.

  11. Neem wat boter of olie en een borsteltje.

    Wrijf beide kanten van de vellen filodeeg in met de boter/olie.

  12. Schik de vellen filodeeg op de groenten-kip vulling.

    Plaats in de oven en bak voor 15min in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Smakelijk!