Ga terug
Print

Pralines met chocolade-Baileys vulling

Ingrediënten

  • 260 g pure chocolade
  • 50 ml room (35%VG)
  • 5 g kristalsuiker
  • 12 g boter (ik gebruik boerenboter)
  • 5 cl Baileys
  • praline vormpjes

Instructies

Chocolade-Baileys vulling

  1. Verwarm de room met de suiker op een middelhoog vuur.

    Laat zeker niet koken.

  2. Breek er 60g pure chocolade in en laat smelten in de warme room.

  3. Als de chocolade helemaal gesmolten is, meng je er het klontje boter door.

    Plaats in de koelkast en laat opstijven.

  4. Wanneer de chocoladevulling een klein beetje harder is geworden, roer je er de Baileys door. Meng tot een egale massa.

    Plaats terug in de koelkast.

    Je kan de vulling perfect een dag op voorhand maken. Haal deze dan op tijd uit de koelkast zodat hij niet te hard is wanneer je de pralines moet vullen.

Pralines

  1. Smelt de 200g pure chocolade au bain-marie.

    [thermomix: 15min, 37°C, stand 0.5]

  2. Vul de pralinevormpjes helemaal vol met de gesmolten chocolade.

    Klop de vormpjes zachtjes tegen het keukenblad zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Draai nu de vormpjes volledig om zodat de meeste chocolade terug in je kom loopt. Nu blijft er enkel een dun laagje chocolade in de vormpjes over.

    Plaats in de koelkast om op te stijven.

  3. Als de chocolade hard geworden is in de vormpjes, kan je de vormpjes vullen met de chocolade-Baileys vulling. Vul de vormpjes net niet tot helemaal boven zodat er straks nog een laagje chocolade over kan. Plaats terug enkele minuten in de koelkast.

  4. Indien de chocolade al terug wat opgesteven is, laat je deze nog even opnieuw au bain-marie smelten.

    Giet nu de vormpjes vol met de overgebleven chocolade.

    Neem een spatel of mes om de overtollige chocolade van de vorm te verwijderen.

  5. Plaats zeker 30 min in de koelkast al vorens de pralines uit de vormpjes te halen.

    Bewaar de pralines in de koelkast.