Ga terug
Print

Goulash met rundsvlees

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 250 g aardappelen
  • 400 g rundsstoofvlees
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 laurierblad
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • basilicum
  • oregano
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 el Griekse yoghurt
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de aardappelen en snij in middelgrote stukken.

    Kook de stukjes 10 min in een kom met gezouten water.

  2. Giet na 10 min het water af en hou de aardappelen aan de kant.

  3. Schil de ui en look en snij fijn.

    Stoof deze aan in een stoofpot in hete olie.

  4. Verwijder de steel en de pitjes van de paprika en snij in blokjes.

    Laat deze meestoven met de ui.

  5. Voeg het vlees toe en laat ook meestoven.

    Kruid met peper en zout.

  6. Blus met de kippenbouillon.

    Voeg de tomatenblokjes toe en het laurierblad.

    Ik had nog een restje tomatensalsa over en voegde dit ook toe.

  7. Laat het stoofpotje voor zeker 30 min op een laag vuurtje pruttelen met het deksel er op.

  8. Voeg de aardappelstukjes toe juist voor het opdienen.

    Laat deze nog even meekoken in de tomatensaus. (zonder deksel)

    Indien de saus nog te waterig is, kan je het langer zonder deksel laten pruttelen. Af en toe kijken als het niet aanbrandt.

  9. Zet het vuur zachter en roer er de Griekse yoghurt door.

    Dien op. Smakelijk!

Tip

Lekker met wat verkruimelde fetakaas