Ga terug
Print

Champignon-parmezaan quinoamuffin (glutenvrij)

Hoeveelheid 4 stuks

Ingrediënten

  • 75 g quinoa
  • 2 kleine eieren
  • 30 g gemalen parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 4 lente uitjes
  • 75 g champignons
  • tijm
  • 1 kl pompoenpitten
  • 1 kl sesamzaden
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de quinoa zoals beschreven op de verpakking.

    Laat uitlekken en afkoelen.

  2. Snij de uitjes en de champignons fijn.

    Stoof ze in een kommetje met olijfolie.

    Kruid met peper, zout en tijm.

  3. Verwarm de oven op 180°C

  4. Doe de quinoa samen met de helft van de gemalen parmezaan in een mengkom.

    Doe hier ook de zachtgestoofde champignons bij en 2 kleine eitjes.

    Roer alles door elkaar.

  5. Verdeel de massa over siliconen muffinvormpjes.

    Bestrooi met sesamzaadjes, pompoenpitten en de rest van de gemalen parmezaan.

  6. Plaats in de voorverwarmde oven en laat 20 min bakken.

    Haal uit de oven en laat zeker 10 min afkoelen in de vorm.

    Smakelijk!