Ga terug
Print

Cannelloni met zalm en spinazie

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 6 vellen verse pasta
  • 250 g ricotta
  • 500 g spinazie
  • 2 teentjes look
  • 300 g gerookte zalm
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 200 ml visbouillon
  • 300 ml melk
  • 150 g geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

Vulling

  1. Breng wat olijfolie in een kookpot.


  2. Pel de look en pers deze in de pot.

    Laat kort even bakken.

  3. Was ondertussen de spinazie en laat deze wat uitlekken.

    Laat de spinazie slinken in de pot.

    Als alle spinazie gekookt is, duw dan het vocht uit de spinazie en probeer zoveel mogelijk vocht te verwijderen.

    Laat kort afkoelen.

  4. Meng de ricotta door spinazie en kruid met peper, zout en nootmuskaat.


Cannelloni

  1. Leg de pastavellen in een kom met koud water.

    Neem een propere handdoek en een plankje of bord.

  2. Haal een pastavel uit het water.

    Dep het meeste water van het pastavel met de handdoek en leg het vel op het plankje/bord.

  3. Beleg het pastavel met gerookte zalm.

  4. Leg hierop het spinazie-ricotta mengsel.

    Verspreid deze mooi over de lengte van het vel.


  5. Rol de pastavellen toe zodat de spinazie in de midden zit.

    Leg de rolletjes met de openingen naar onder.

Bechamelsaus

  1. Smelt de boter in een kom. (Ik gebruikte mijn kom van de spinazie opnieuw, de restjes spinazie geven een mooie groene "spikkel" in de witte saus)


  2. Als de boter gesmolten is, neem je de kom even van het vuur en voeg je de bloem toe.

    Meng de bloem en de boter goed door elkaar met een klopper.


  3. Zet terug op het vuur en laat de roux kort bakken.

    Voeg de visbouillon toe en roer de roux goed los.

    Voeg melk toe tot een mooie gladde saus ontstaat.

    Laat even doorkoken.


  4. Kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Neem een ovenschaal en verdeel een kleine hoeveelheid saus op de bodem van de ovenschaal.

  2. Leg de pastarolletjes op de saus. (ik had de rolletjes in 2 gesneden omdat kleine rolletjes soms iets makkelijker zijn om op te dienen.)

    Giet de rest van de saus over de rolletjes en werk af met geraspte kaas.

    Als je meerder lagen rolletjes op elkaar wil leggen, breng dan tussen elke laag wat saus zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

  3. Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180°C voor 20-30 min. (tot er zich een goudbruin korstje vormt.

Tip

Tip: Je kan ook halve aperotomaatjes toevoegen aan de saus.