Ga terug
Print

Wrap chili con carne met guacamole

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

Chili con carne

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 dl groentesap
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 140 g tomatenpuree
  • 400 g rode bonen (blik)
  • 25 cl rode wijn
  • tijm
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • kaneel
  • 500 g rundergehakt
  • harissa
  • 2 rode paprika's
  • 1 grote wortel
  • 4 stengels selder
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Guacamole

  • 2 avocado's
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • peper en zout

Afwerking

  • 8 wraps
  • gruyèrekaas

Instructies

Chili con carne

  1. Schil de uien en de look en hak fijn.

  2. Schil de wortel en snij in dunne plakjes.

  3. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snij in kleine stukjes.

  4. Verwijder het loof van de selderstengels en schil ze met een dunschiller zodat de taaiste vezels verwijderd worden. Snij de stengels overlangs in twee en snij dan in kleine stukjes.

  5. Stoof de uien en de look aan in wat hete olijfolie in een grote stoofpot.

    Voeg enkele toefjes harissa toe naar smaak.

  6. Voeg al de andere groentjes toe aan de stoofpot en laat 10 min stoven. Roer regelmatig.

  7. Neem een grote pan en smelt er een klontje boter in. Bak het gehakt in deze pan en maak het ondertussen los met een vork.

  8. Kruid het vlees met kaneel, komijnpoeder, paprikapoeder en tijm.

  9. Schenk de rode wijn bij het vlees en laat de alcohol weg koken.

  10. Voeg het gebakken vlees met de wijn toe aan de groenten.

  11. Voeg ook de rode bonen, groentesap, tomatenpuree en tomatenblokjes toe aan de stoofpot.

  12. Laat de chili con carne sudderen op een laag vuurtje. Min 45min. Ik laat dit meestal 2 uur pruttelen zodat het meeste sap verdampt is.

  13. Kruid de chili met peper en zout.

Guacamole

  1. Schil de avocado's en verwijder de pit.

    Snij in grove stukken en breng in een blender.

  2. Verwijder het kroontje uit de tomaat en snij in grote stukken.

    Voeg samen met het geschilde teentje look toe aan de blender of thermomix.

  3. Pers de limoen en voeg ook het sap toe.

    Mix alles tot je een gladde massa bekomt.

    [thermomix: 15 sec, stand 6]

    Kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Verwarm de wraps enkel seconden op in de microgolf (700W - 30 sec).

  2. Beleg de wrap met warme chili con carne werk af met gruyèrekaas en guacamole.

    Je kan de wrap best eten met mes en vork.

    Smakelijk!