Ga terug
Print

Varkenswangetjes met Rodenbach

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 500 g varkenswangetjes
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el mosterd
  • 1 witte boterham
  • 1/2 l Rodenbach bier
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • tijm
  • peterseliestelen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • boter
  • peper en zout
  • stoofvleeskruiden

Instructies

  1. Schil de ui en de look.

    Snijd fijn.

  2. Doe een klontje boter in een stoofpot en stoof de ui en look aan.

  3. Smelt een klontje boter in een braadpan.

  4. Kruid de varkenswangetjes met peper en zout.

  5. Bak de wangetjes kort aan zodat ze een bruin korstje hebben.

  6. Doe het vlees in de stoofpot bij de ui en look.

  7. Giet een flesje Rodenbach in de braadpan.

    Maak de aanbaksels los.

  8. Giet nu het bier met aanbaksels in de stoofpot.

    Voeg ook de rest van het bier toe tot het vlees mooi onder staat.

  9. Voeg de laurierbladen, tijm, peterseliestengels en de kruidnagel toe aan de stoofpot.

  10. Smeer een witte boterham in met mosterd.

    Leg deze met de mosterdzijde naar beneden bovenop het vlees.

  11. Strooi de bruine suiker over het vlees.

  12. Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuurtje voor 2 uur pruttelen.

  13. Kruid met peper, zout en stoofvleeskruiden.

  14. Verwijder de laurierbladen en peterseliestengels (eventueel ook de tijm als je takjes verse tijm gebruikte).

  15. Serveer met frietjes of kroketjes.

    Smakelijk!