Ga terug
Print

Zoete aardappelpizza met chorizo en tomaatjes

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Bodem

  • 500 g zoete aardappel
  • 100 g havermout
  • 2 eieren
  • oregano
  • tijm
  • peper en zout

Toppings

  • tomatensaus
  • chorizo
  • kerstomaatjes
  • parmezaanschilfers
  • rode ui
  • rucola

Instructies

Bodem

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in grove stukken.

  2. Breng water aan de kook en kook de aardappels voor 10min.

  3. Laat uitlekken in een vergiet.

  4. Doe 100g havermout in een blender en mix zeer fijn tot meel.

    [thermomix: 20 sec, stand 10]

  5. Voeg de stukken aardappel toe aan de blender en mix tot 1 gladde massa.

    [thermomix: 30 sec, stand 4-5]

  6. Breng de massa in een mengkom.

    Roer er de eieren onder en kruid met oregano, tijm en peper en zout.

  7. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Spreid het deeg goed uit (overal ongeveer 5mm dikte). Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Bak de bodem voor 30 min in de voorverwarmde oven.

  9. Laat de bodem even afkoelen.

Toppings

  1. Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus.

  2. Beleg de pizza met stukjes chorizo, gehalveerde kerstomaatjes, enkele ringen van de rode ui, parmezaan schilfers en als laatste wat rucola.

  3. Bak de pizza juist voor het opdienen nog 5 min in een oven van 200°C.

    Smakelijk!